Żurawinka
Składniki:
2 łyżeczki Inki Klasycznej
- 300 ml wrzątku
- 4 łyżeczki suszonej żurawiny
- 2 łyżki lodów śmietankowych
- 1 łyżeczka syropu cukrowego
Przygotowanie
Do wysokiej szklanki wsypujemy dwie łyżeczki Inki Klasycznej. Zalewamy je wrzątkiem i delikatnie mieszamy łyżeczką. Dodajemy drobne owoce suszonej żurawiny. Odstawiamy gotowy i aromatyczny napar na około 10 minut. Musimy dać chwilę czasu żurawinie, żeby odpowiednio zmiękła, napęczniała i mogła oddać swój wspaniały aromat. Po 10 minutach do przygotowanego naparu dodajemy dwie łyżeczki lodów i syrop cukrowy. Przelewamy wszystko do misy blendera i na wolnych obrotach miksujemy wszystkie składniki. Powinny nam wystarczyć około 2 minuty. Gotową kawę przelewamy do ulubionej szklanki i cieszymy się słodkawym i aromatycznym napojem.