Kup online Facebook Instagram
Pomarańczowy kubek kawowy

Składniki:

2 łyżeczki kawy Inka

200 ml napoju sojowego od Inki + 30 ml do spienienia

  • Redukcja z pomarańczy * (miód, woda + skórka z pomarańczy)
  • 100 ml wody
  • 5 łyżeczek miodu + 1 dodatkowa
  • 1 łyżeczka syropu z agawy

Przygotowanie

Redukcja: 5 łyżeczek miodu dodajemy do ok. 100 ml gotującej się wody. Następnie na małym ogniu gotujemy roztwór wraz ze skórką pomarańczy, aż do uzyskania mocnego aromatu i zmniejszenia objętości płynu do około 50-60%. Redukcję wraz z syropem z agawy i łyżeczką miodu wlewamy do filiżanki. Kawę Inkę rozpuszczamy w gorącym napoju sojowym i dodajemy do redukcji. 30 ml napoju podgrzewamy i spieniamy, dodajemy do kubka. Smacznego!

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się