Pomarańczowy kubek kawowy
Składniki:
2 łyżeczki kawy Inka
200 ml napoju sojowego od Inki + 30 ml do spienienia
- Redukcja z pomarańczy * (miód, woda + skórka z pomarańczy)
- 100 ml wody
- 5 łyżeczek miodu + 1 dodatkowa
- 1 łyżeczka syropu z agawy
Przygotowanie
Redukcja: 5 łyżeczek miodu dodajemy do ok. 100 ml gotującej się wody. Następnie na małym ogniu gotujemy roztwór wraz ze skórką pomarańczy, aż do uzyskania mocnego aromatu i zmniejszenia objętości płynu do około 50-60%. Redukcję wraz z syropem z agawy i łyżeczką miodu wlewamy do filiżanki. Kawę Inkę rozpuszczamy w gorącym napoju sojowym i dodajemy do redukcji. 30 ml napoju podgrzewamy i spieniamy, dodajemy do kubka. Smacznego!