Kup online Facebook Instagram
Zielone naleśniki z owocami

Składniki:

  • 500 ml Owsianego waniliowego od Inki
  • 100 g młodych liści szpinaku
  • 250 g mąki (można użyć pół na pół białej i pełnoziarnistej)
  • 50 ml oleju
  • szczypta soli
  • 100-200 ml wody gazowanej



Przygotowanie

Liście szpinaku blendujemy z Owsianym waniliowym. Nie przerywając miksowania, dodajemy obie mąki, olej, sól i tyle gazowanej wody, aby powstało dość rzadkie ciasto naleśnikowe. Porcję ciasta wylewamy na rozgrzaną, natłuszczoną patelnię. Smażymy z obu stron.
Podajemy z owocami i ulubionym kremem, jogurtem lub serkiem.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się