Wege gofry na Sojowym
Składniki:
- 325 ml Sojowego od Inki
- 2 łyżeczki Inki Klasycznej
- 220 g mąki
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki soli
- 50 g cukru
- 250 g malin
- 2 łyżki syropu klonowego
- ulubione orzechy, posiekane
Przygotowanie
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, solą, Inką Klasyczną oraz cukrem. Dolewamy Sojowe oraz ocet i mieszamy ze sobą dokładnie. Zostawiamy na 15 minut.
Maliny dusimy razem z łyżką wody na małym ogniu. Powstały mus studzimy i dodajemy miód.
Przed rozgrzaniem gofrownicy delikatnie smarujemy ją olejem. Gofry wypiekamy przez kilka minut, aż nabiorą złotego koloru. Gotowe gofry wykładamy na kratkę, aby stały się chrupkie. Polewamy musem z malin i posypujemy orzechami.