Mini serniczki z malinami
Składniki:
- Spód do serniczków:
- 1 łyżeczka Inki Klasycznej
- 40 g pokruszonych herbatników
- 25 g masła
- Masa serowa:
- 250 g twarogu na sernik
- 20 g mąki ziemniaczanej
- 1 jajko
- 80 ml mleka skondensowanego
- 25 ml śmietanki
- 75 g musu z malin
- szczypta soli
- 250 g malin
- 3 łyżki miodu
Przygotowanie
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 160 stopni. W małym garnku rozpuszczamy masło, dodajemy Inkę klasyczną i mieszamy za pomocą rózgi do połączenia składników. Następnie wsypujemy drobno pokruszone herbatniki, mieszamy i masą przypominającą mokry piasek wykładamy dno foremek na serniczki. Dociskamy i wkładamy do lodówki.
W naczyniu miksujemy twaróg a następnie dodajemy mąkę, sól, jajko, mleko skondensowane, śmietankę i na koniec mus z malin. Gotową masę wlewamy do foremek na herbatniki i pieczemy 25-30 minut.