Kup online Facebook Instagram
Mini serniczki z malinami

Składniki:

  • Spód do serniczków:
  • 1 łyżeczka Inki Klasycznej
  • 40 g pokruszonych herbatników
  • 25 g masła

  • Masa serowa:
  • 250 g twarogu na sernik
  • 20 g mąki ziemniaczanej
  • 1 jajko
  • 80 ml mleka skondensowanego
  • 25 ml śmietanki
  • 75 g musu z malin
  • szczypta soli
  • 250 g malin
  • 3 łyżki miodu

Przygotowanie

Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 160 stopni. W małym garnku rozpuszczamy masło, dodajemy Inkę klasyczną i mieszamy za pomocą rózgi do połączenia składników. Następnie wsypujemy drobno pokruszone herbatniki, mieszamy i masą przypominającą mokry piasek wykładamy dno foremek na serniczki. Dociskamy i wkładamy do lodówki.

W naczyniu miksujemy twaróg a następnie dodajemy mąkę, sól, jajko, mleko skondensowane, śmietankę i na koniec mus z malin. Gotową masę wlewamy do foremek na herbatniki i pieczemy 25-30 minut.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się