Pieczona owsianka z czekoladą
Składniki:
- ½ szklanki waniliowego owsianego napoju roślinnego od Inki
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1 duży dojrzały banan
- 4 łyżki masła orzechowego
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczki miodu lub syropu klonowego
- ¼ szklanka posiekanej czekolady
Przygotowanie
Jeśli masz dobry blender – zblenduj wszystkie składniki (oprócz czekolady) na gładką masą. Jeśli Twój blender nie radzi sobie za dobrze, najpierw zmiel w nim same płatki na gruboziarnistą mąkę a potem dodaj resztę składników. Wsyp do masy posiekaną czekoladę i delikatnie zamieszaj. Żaroodporne małe naczynia wysmaruj tłuszczem i wlej do nich masę, piecz w 180’C przez około 25 minut. Jedz ciepłe z dodatkową szklanką owsianego napoju roślinnego od Inki.