Kup online Facebook Instagram
Matcha na owsianym

Składniki:

  • 2 łyżeczki matchy + 5 łyżeczek ciepłej, niegorącej wody
  • 500 ml napoju roślinnego Inka Owsiane
  • 100 ml śmietanki kokosowej (z puszki)
  • 4-6 łyżeczek syropu klonowego lub miodu

Przygotowanie

Matchę zalewamy ciepłą, ale nie gorącą wodą. Mieszamy specjalną bambusową trzepaczką lub po prostu widelcem, do czasu, aż całkiem się rozpuści i konsystencją będzie przypominać gładką pastę.
Dodajemy syrop i dokładnie mieszamy.
Owsiany napój roślinny podgrzewamy ze śmietanką kokosową, nie doprowadzając do wrzenia. Część odlewamy do spienienia, a resztą zalewamy matchę i gotujemy na malutkim ogniu przez parę minut. Dokładnie mieszamy i przelewamy do kubków. Dekorujemy spienionym Owsianym i szczyptą matchy. Mieszamy przed wypiciem.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się