Mango bowl
Składniki:
- 200-300 ml owsianego waniliowego od Inki
- 500 g mrożonego mango
- 2 banany
- 6 łyżeczek nasion chia
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- owoce do dekoracji
- opcjonalnie po 50 g płatków owsianych i orzechów nerkowca
Przygotowanie
Godzinę przed przygotowywaniem smoothie wyjmij mango z zamrażalnika i przełóż do lodówki,
banany pokrój w plasterki i włóż do zamrażalnika. Po godzinie wszystkie składniki włóż do blendera i miksuj na wysokich obrotach - dodając tyle Owsianego, aby uzyskać pożądaną konsystencję.
Przełóż do misek i udekoruj obficie sezonowymi owocami.
Rada od Zbożenki: Jeśli zamierzasz dodawać orzechy i płatki, a Twój blender nie najlepiej radzi sobie z miksowaniem twardych składników - zmiel je uprzednio w młynku na proszek, a dopiero potem zblenduj z pozostałymi składnikami.