Kup online Facebook Instagram
Mango bowl

Składniki:

  • 200-300 ml owsianego waniliowego od Inki
  • 500 g mrożonego mango
  • 2 banany
  • 6 łyżeczek nasion chia
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • owoce do dekoracji
  • opcjonalnie po 50 g płatków owsianych i orzechów nerkowca

Przygotowanie

Godzinę przed przygotowywaniem smoothie wyjmij mango z zamrażalnika i przełóż do lodówki,
banany pokrój w plasterki i włóż do zamrażalnika. Po godzinie wszystkie składniki włóż do blendera i miksuj na wysokich obrotach - dodając tyle Owsianego, aby uzyskać pożądaną konsystencję.

Przełóż do misek i udekoruj obficie sezonowymi owocami.

Rada od Zbożenki: Jeśli zamierzasz dodawać orzechy i płatki, a Twój blender nie najlepiej radzi sobie z miksowaniem twardych składników - zmiel je uprzednio w młynku na proszek, a dopiero potem zblenduj z pozostałymi składnikami.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się