Leśna przygoda
Składniki:
2 łyżeczki ulubionej Inki
- 200 ml gorącej wody
- 2 łyżeczki mrożonych jagód
- (w sezonie użyj świeżych)
- 2 łyżeczki mrożonych malin
- (w sezonie użyj świeżych)
- 2 łyżeczki mrożonych wydrylowanych wiśni
- (w sezonie użyj świeżych)
- 6 listków mięty
- 1 łyżeczka syropu cukrowego
Przygotowanie
Dwie łyżeczki Inki zalewamy gorącą wodą (zgodnie z przepisem na opakowaniu) i odstawiamy do ostudzenia. Jagody, maliny, wiśnie, listki mięty oraz syrop cukrowy umieszczamy razem w misie blendera. Zaczynamy je miksować na wolnych obrotach, stopniowo zwiększając szybkość. Robimy tak przez około 2 minuty. Po tym czasie delikatnie łączymy ze sobą wcześniej przygotowaną kawę i powstały aromatyczny mus. Mieszamy wszystko łyżką i cieszymy się prawdziwym smakiem leśnej przygody.