Kup online Facebook Instagram
Inka z przyjaciółką

Składniki:

2 łyżeczki ulubionej Inki

  • 2 łyżeczki kakao
  • 200 ml wody
  • 2 łyżeczki miodu do osłodzenia
  • Mleko skondensowane
  • Ok. 2 małe bezy (wg uznania)
  • Orzechy pistacjowe

Przygotowanie

Do kubka wsypujemy Inkę i kakao, zalewamy gorącą wodą, słodzimy miodem i całość dokładnie mieszamy. Następnie ubijamy mleko na piękną, gęstą pianę. możemy je wcześniej troszkę podgrzać, żeby nie schłodziło nam napoju. Do piany dodajemy pokruszoną bezę, delikatnie mieszamy całość. Kładziemy kremową pianę na naszą kawę i posypujemy ją rozkruszonymi orzeszkami pistacjowymi… mniaaaammm…

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się