Kup online Facebook Instagram
Korzenna bajka

Składniki:

2 łyżeczki ulubionej Inki

200 ml napoju owsianego od inki

  • Pół łyżeczki sproszkowanego cynamonu
  • Pół łyżeczki sproszkowanego imbiru
  • 1 łyżeczka kakao
  • Szczypta sproszkowanej gałki muszkatołowej
  • Szczypta sproszkowanego anyżu (opcjonalnie)
  • 2 pierniczki
  • Bita śmietana

Przygotowanie

Imbir, gałkę muszkatołową, kakao, anyż i cynamon dokładnie mieszamy z 2 łyżeczkami ulubionej Inki. Napój owsiany przelewamy do rondelka i zagotowujemy. Następnie zalewamy nim wymieszane w kubeczku suche składniki. Wszystko razem mieszamy, aż składniki się rozpuszczą. Wierzch kawy dekorujemy delikatną i kremową bitą śmietaną. W dłoniach rozgniatamy pierniczki, którymi możemy wykończyć napój.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się