Korzenna bajka
Składniki:
2 łyżeczki ulubionej Inki
200 ml napoju owsianego od inki
- Pół łyżeczki sproszkowanego cynamonu
 - Pół łyżeczki sproszkowanego imbiru
 - 1 łyżeczka kakao
 - Szczypta sproszkowanej gałki muszkatołowej
 - Szczypta sproszkowanego anyżu (opcjonalnie)
 - 2 pierniczki
 - Bita śmietana
 
Przygotowanie
Imbir, gałkę muszkatołową, kakao, anyż i cynamon dokładnie mieszamy z 2 łyżeczkami ulubionej Inki. Napój owsiany przelewamy do rondelka i zagotowujemy. Następnie zalewamy nim wymieszane w kubeczku suche składniki. Wszystko razem mieszamy, aż składniki się rozpuszczą. Wierzch kawy dekorujemy delikatną i kremową bitą śmietaną. W dłoniach rozgniatamy pierniczki, którymi możemy wykończyć napój.