Kup online Facebook Instagram
Gorące kakao

Składniki:

  • 500 ml kakaowego owsianego napoju roślinnego od Inki
  • 50 g rodzynek
  • otarta skórka i sok z ½ dużej pomarańczy
  • 4-8 łyżeczek organicznego cukru kokosowego
  • ½ łyżeczki kardamonu
  • do podania: pianki, roztopiona czekolada lub bita śmietana

Przygotowanie

Rodzynki zalej gorącym kakaowym owsianym napojem roślinnym, odstaw na 30 minut. Zblenduj i ponownie podgrzej, dodając na koniec pozostałe składniki. Podawaj gorące. Możesz posypać piankami marshmallows, czy udekorować bitą śmietaną.
Ps. Jeśli blender nie poradził sobie ze skórkami rodzynek, napój przecedź przez drobne sitko.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się