Kup online Facebook Instagram
Bubble Inka

Składniki:

  • 3 łyżki Inki Karmelowej
  • ulubiony napój roślinny Inka (np. MIGDAŁOWY)
  • 1/2 szklanki kuleczek czarnej tapioki (w rozmiarze L)
  • 6 łyżek organicznego brązowego cukru (najlepiej kokosowego)
  • ew. kostki lodu

Przygotowanie

Tapiokę gotujemy w 3 litrach wrzącej wody, mieszając od czasu do czasu, przez około 40 minut lub do momentu aż kulki staną się przezroczyste. Wylewamy na sito i przelewamy zimną wodą. Wrzucamy do miski i mieszamy z 3 łyżkami brązowego cukru.
W międzyczasie w rondelku o grubym dnie roztapiamy na karmel: 1 łyżkę brązowego cukru, zalewamy 1/2 szklanki wrzątku, dodajemy pozostały cukier i 3 łyżki Inki Karmelowej.
Mieszamy aż wszystko się rozpuści. Dodajemy ugotowaną tapiokę. Gotujemy przez następne 2 minuty i odstawiamy na 2 godziny do ostygnięcia. Na dno szklanek wykładamy po 3-4 łyżki tapioki z syropem, dodajemy kostki lodu i zalewamy ulubionym napojem roślinnym Inka (najlepiej lekko spienionym). Przed wypiciem mieszamy intensywnie, aby syrop miał szansę połączyć się z napojem roślinnym. Podajemy z długimi łyżeczkami lub specjalnymi grubymi słomkami przez które będą mogły przelecieć perełki tapioki.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się