Kup online Facebook Instagram
ZIMOWE OTULENIE

Składniki:

500 ml napoju sojowego od Inki + 100 ml na spienienie

6 łyżeczek INKI klasycznej

  • pół tabliczki gorzkiej czekolady (70% kakao)
  • 1/3 tabliczki mlecznej czekolady
  • 1 łyżeczka suszonych pąków lawendy
  • 1 szklanka wrzątku
  • 1 łyżka orzechów włoskich
  • 1 łyżka orzechów pinii
  • 1 łyżka suszonej papai

Przygotowanie

Orzechy pinii, orzechy włoskie i suszoną papaję zalej wrzątkiem i odstaw na około 5 min. W tym czasie zagotuj Sojowe i rozpuść w nim 6 łyżeczek INKI klasycznej. Po około 2 minutach dodaj suszone pąki lawendy. W osobnym rondelku rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Dodaj do niej zaparzoną INKĘ z lawendą i dokładnie wymieszaj. Orzechy z papają odcedź i podziel na dwie szklanki. Zalej je czekoladowo-lawendową Inką. Możesz udekorować spienionym Sojowym.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się