ZIMOWE OTULENIE
Składniki:
500 ml napoju sojowego od Inki + 100 ml na spienienie
6 łyżeczek INKI klasycznej
- pół tabliczki gorzkiej czekolady (70% kakao)
- 1/3 tabliczki mlecznej czekolady
- 1 łyżeczka suszonych pąków lawendy
- 1 szklanka wrzątku
- 1 łyżka orzechów włoskich
- 1 łyżka orzechów pinii
- 1 łyżka suszonej papai
Przygotowanie
Orzechy pinii, orzechy włoskie i suszoną papaję zalej wrzątkiem i odstaw na około 5 min. W tym czasie zagotuj Sojowe i rozpuść w nim 6 łyżeczek INKI klasycznej. Po około 2 minutach dodaj suszone pąki lawendy. W osobnym rondelku rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Dodaj do niej zaparzoną INKĘ z lawendą i dokładnie wymieszaj. Orzechy z papają odcedź i podziel na dwie szklanki. Zalej je czekoladowo-lawendową Inką. Możesz udekorować spienionym Sojowym.