Kup online Facebook Instagram
Wisienka na Ince

Składniki:

2 łyżeczki Inki klasycznej

  • 200 ml wrzątku
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • 10 owoców wiśni
  • 6 listków szałwii
  • Garść orzechów nerkowca

Przygotowanie

Wiśnie umyj i włóż do miseczki wraz z listkami szałwii. Całość delikatnie zblenduj na jednolity mus. Następnie przelej do szklanki.
2 łyżeczki Inki zalej wrzątkiem i dodaj cukier trzcinowy. Zamieszaj w celu rozpuszczenia się cukru. Gotową Inkę przelej do szklanki z musem wiśniowym i całość wymieszaj. Posyp delikatnie rozdrobionymi orzechami nerkowca.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się