Kup online Facebook Instagram
Śmietanka towarzyska

Składniki:

2 łyżeczki ulubionej kawy INKA

200 ml napoju sojowego od inki

  • 1 gruszka
  • Pół tabliczki białej czekolady
  • Szczypta cynamonu
  • Szczypta mielonego chili

Przygotowanie

Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gdy czekolada będzie się topić, gotujemy w rondelku 200 ml napoju sojowego. Dodajemy do niego roztopioną białą czekoladę i bardzo delikatnie mieszamy. Dodajemy szczyptę cynamonu i mielonego chili. Ponownie mieszamy. Tak przygotowanym napojem zalewamy dwie łyżeczki ulubionej kawy INKI. Obraną gruszkę rozdrabniamy na mus przy pomocy blendera. Gotową masę dodajemy do zaparzonej INKI i delikatnie mieszamy. Możemy udekorować spienionym napojem sojowym. Smacznego!

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się