Kup online Facebook Instagram
Różowy pudding chia

Składniki:

  • 1 szklanka kokosowego napoju roślinnego od Inki
  • 10 łyżeczek nasion chia
  • ½ szklanki śmietanki kokosowej (lub gęstego kokosowego mleka z puszki)
  • 6 łyżeczek syropu malinowego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 granat
  • 100 g malin (świeżych lub mrożonych)


Przygotowanie

Poprzedniego dnia wieczorem, w dużym słoiku wymieszaj kokosowy napój roślinny i śmietankę kokosową z chia i syropem malinowym. Zakręć słoik i dokładnie mieszaj, potrząsając nim kilkakrotnie. Odstaw na blat i po pół godzinie powtórz potrząsanie. Wstaw na noc do lodówki. Następnego dnia obierz granat wyjmij nasionka, z połowy wyciśnij sok. Wymieszaj go z zawartością słoika, dodaj sok z cytryny. Do miseczek rozłóż rozgniecione maliny i pozostałe pestki granatu (zostaw parę owoców do dekoracji). Wyłóż na wierzch pudding chia, udekoruj owocami i podaj natychmiast.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się