Kup online Facebook Instagram
Babeczki z granatem

Składniki:

ciasto:

  • 1 szklanka migdałowego napoju roślinnego od Inki
  • ½ szklanki oleju
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ szklanki brązowego cukru
  • ekstrakt z wanilii
  • 1 jajko
  • nasiona z ½ dużego granatu

kruszonka:

  • 2 łyżeczki mąki
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • łyżeczka miękkiego masła

Przygotowanie

Wszystkie suche składniki i wszystkie mokre składniki wymieszaj w dwóch osobnych miskach. Dodaj mokre do suchych i wymieszaj łyżką do połączenia składników. Wsyp nasiona granatu i delikatnie wymieszaj. Wyłóż ciasto do natłuszczonej i wysypanej kaszą manną formy na muffinki. Wszystkie składniki na kruszonkę rozetrzyj w miseczce do połączenia, posyp nią babeczki. Pieczemy w 180’C przez około 20-25 minut.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się