Babeczki z granatem
Składniki:
ciasto:
- 1 szklanka migdałowego napoju roślinnego od Inki
- ½ szklanki oleju
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- ½ szklanki brązowego cukru
- ekstrakt z wanilii
- 1 jajko
- nasiona z ½ dużego granatu
kruszonka:
- 2 łyżeczki mąki
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- łyżeczka miękkiego masła
Przygotowanie
Wszystkie suche składniki i wszystkie mokre składniki wymieszaj w dwóch osobnych miskach. Dodaj mokre do suchych i wymieszaj łyżką do połączenia składników. Wsyp nasiona granatu i delikatnie wymieszaj. Wyłóż ciasto do natłuszczonej i wysypanej kaszą manną formy na muffinki. Wszystkie składniki na kruszonkę rozetrzyj w miseczce do połączenia, posyp nią babeczki. Pieczemy w 180’C przez około 20-25 minut.