Kup online Facebook Instagram
Pudding mleczno-czekoladowy

Składniki:

1,5 szklanki Kokosowego Inka

1/2 łyżeczki Inki mlecznej

1/2 łyżeczka Inki czekoladowej

  • 1 mała puszka mleka lub śmietanki kokosowej (165ml)
  • 2 łyżki brązowego cukru/ksylitolu/syropu klonowego
  • 4 płaskie łyżki drobniutkiej tapioki
  • po 2 kostki białej i gorzkiej czekolady (posiekanej drobno)
  • laska wanilii


Przygotowanie

Kokosowe i śmietankę kokosową zagotowujemy w garnuszku z przepołowioną laską wanilii. Wsypujemy tapiokę i gotujemy na małym ogniu przez około 25 minut, co jakiś czas mieszając. Kiedy kuleczki staną się całkowicie przezroczyste, dodajemy cukier i gotujemy do rozpuszczenia. Rozdzielamy gorący pudding na 2 części, do jednej dodajemy białą czekoladę i mleczną Inkę, do drugiej gorzką czekoladę i Inkę czekoladową. Intensywnie mieszamy do rozpuszczenia czekolady, masa będzie płynna.
Przelewamy warstwowo do malutkich słoiczków lub szklanki, odstawiamy do zgęstnienia, podajemy ciepłe lub zimne z lodówki.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się