Kup online Facebook Instagram
Inka ze skórką pomarańczową

Składniki:

  • 1 łyżeczka Inki czekoladowej
  • 250 ml wody
  • 4 goździki
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • szczypta cynamonu
  • 2 łyżeczki suszonej skórki pomarańczowej
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • Mleko do spienienia

Przygotowanie

Wodę podgrzewamy, dodajemy goździki, gałkę muszkatołową, cynamon i skórkę pomarańczową. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut. Dodajemy cukier oraz Inkę czekoladową. Mieszamy i przelewamy przez sitko do kubka. Na kawę nakładamy mleczna piankę.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się