ORZECHOWA OWSIANKA A’LA BANANA
Składniki:
- 1 szklanka Owsianego od Inki
- 4 łyżki płatków owsianych
- 1 czubata łyżka kremowego masła orzechowego (niesolonego)
- 2 banany
- 1-2 łyżki miodu
- owoce i orzechy do przybrania
Przygotowanie
Do rondelka wlewamy Owsiane, dodajemy płatki, szczyptę soli i 1 pokrojonego w drobną kostkę banana (drugiego kroimy w plasterki i odkładamy do dekoracji). Gotujemy przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Zdejmujemy z ognia, dodajemy masło orzechowe, mieszamy dokładnie i zostawiamy przez chwilę pod przykryciem, żeby owsianka zgęstniała. Jeśli konsystencja będzie za gęsta dolewamy odrobinę Owsianego. Owsiankę podajemy z plastrami banana, polaną obficie miodem i posypaną owocami i siekanymi orzechami.