Kup online Facebook Instagram
Mrożona dalgona z orzechami

Składniki:

  • 2 łyżki Inki Klasycznej
  • 2 łyżki wrzątku
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 400 ml gęstego jogurtu
  • 70 g posiekanych orzechów


Przygotowanie

Łączymy ze sobą Inkę Klasyczną, wrzątek, syrop klonowy. Za pomocą ręcznego blendera z końcówką do ubijania miksujemy wszystkie składniki przez około 4 minuty. Puszystą masę kawową mieszamy z jogurtem i wlewamy do silikonowych foremek na muffinki. Wierzch posypujemy rozdrobnionymi orzechami. Mrozimy przez kilka godzin. Podajemy polane syropem klonowym.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się