Kup online Facebook Instagram
Mini tarty z kremem

Składniki:

Ciasto

  • 100 g mąki pszennej
  • 50 g masła
  • 15 g cukru
  • 1 żółtko
  • szczypta soli

Krem:

  • 2 łyżki Inki Klasycznej
  • 300 ml śmietanki
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki wrzątku
  • ulubione owoce

Przygotowanie

Mąkę zagniatamy z masłem, cukrem, żółtkiem i szczyptą soli. Jeśli ciasto jest suche można dodać odrobinę zimnej wody. Formujemy kulę, owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na około 30 minut.

Foremki na babeczki wykładamy średniej grubości warstwą ciasta, dno nakłuwamy widelcem. Pieczemy do złotego koloru (około 15 minut) w temperaturze 180 stopniach.

W międzyczasie przygotowujemy krem.
Łączymy ze sobą kawę Inkę, wrzątek oraz cukier i za pomocą ręcznego blendera z końcówką do ubijania miksujemy składniki przez około 4 minuty.

W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno śmietankę. Łączymy z masą kawową. Powstałym kremem wypełniamy mini tarty. Posypujemy ulubionymi owocami. Krem kawowy przygotowujemy bezpośrednio przed spożyciem.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się