Mini tarty z kremem
Składniki:
Ciasto
- 100 g mąki pszennej
- 50 g masła
- 15 g cukru
- 1 żółtko
- szczypta soli
Krem:
- 2 łyżki Inki Klasycznej
- 300 ml śmietanki
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki wrzątku
- ulubione owoce
Przygotowanie
Mąkę zagniatamy z masłem, cukrem, żółtkiem i szczyptą soli. Jeśli ciasto jest suche można dodać odrobinę zimnej wody. Formujemy kulę, owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na około 30 minut.
Foremki na babeczki wykładamy średniej grubości warstwą ciasta, dno nakłuwamy widelcem. Pieczemy do złotego koloru (około 15 minut) w temperaturze 180 stopniach.
W międzyczasie przygotowujemy krem.
Łączymy ze sobą kawę Inkę, wrzątek oraz cukier i za pomocą ręcznego blendera z końcówką do ubijania miksujemy składniki przez około 4 minuty.
W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno śmietankę. Łączymy z masą kawową. Powstałym kremem wypełniamy mini tarty. Posypujemy ulubionymi owocami. Krem kawowy przygotowujemy bezpośrednio przed spożyciem.