Kup online Facebook Instagram
Lody jogurtowe

Składniki:

2 łyżeczki Inki klasycznej

  • 500 g jogurtu greckiego lub bałkańskiego
  • 4 łyżeczki masła orzechowego
  • 200 g dojrzałego banana
  • sok z cytryny
  • 3 łyżeczki miodu lub syropu klonowego
  • liście melisy do dekoracji

Przygotowanie

W kielichu blendera umieszczamy wszystkie składniki i bardzo dobrze miksujemy. Gdy masa będzie już jednolita, przekładamy całość do metalowej miski, którą umieszczamy w zamrażarce. Pozostawiamy, do całkowitego zamrożenia, mieszając co ok. 30 min. Gdy lody mają już odpowiednią konsystencję, za pomocą gałkownicy formujemy małe kulki. Smacznego :)

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się