Kup online Facebook Instagram
Kakaowa wisienka

Składniki:

  • 3 łyżeczki Inki klasycznej
  • 400 ml Ryżowego Inka
  • 50 g cukru trzcinowego
  • 20 g kakao
  • 20 ml soku wiśniowego
  • Laska cynamonu

Przygotowanie

250 ml Ryżowego gotujemy z cukrem w rondelku. Stale mieszajmy, żeby nie przypalić. Pozostałe 150 ml zimnego ryżowego łączymy z kakao. Gdy napój z cukrem się zagotuje, dolewamy do niego rozpuszczone kakao i mieszamy do połączenia się składników. Gotowe, gorące kakao przelewamy do kubków i dodajemy sok z wiśni, wszystko krótko mieszamy, aż do połączenia się składników. Dekorujemy laską cynamonu.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się