Kup online Facebook Instagram
Inka z nutą orientu

Składniki:

  • 2 łyżeczki Inki Klasycznej
  • 100 ml Kokosowego od Inki
  • 100 ml wody
  • szczypta kardamonu
  • ½ łyżeczki prażonego sezamu
  • szczypta cynamonu
  • ½ łyżeczki nasion kopru włoskiego
  • 1 łyżeczka miodu


Przygotowanie

Sezam prażymy na małej patelni, na małym ogniu. Uważamy, żeby za bardzo się nie przyrumienił. Dosypujemy kardamon, cynamon, koper włoski i podgrzewamy przez moment razem. Inkę wsypujemy do kubka, dosypujemy prażony sezam oraz przyprawy i zalewamy 100 ml gorącej wody oraz podgrzanym Kokosowym. Dodajemy miód i mieszamy. Zostawiamy pod przykryciem na kilka minut.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się