Kup online Facebook Instagram
Inka w bakaliach

Składniki:

3 czubate łyżeczki INKI klasycznej

  • 100 ml wrzątku
  • 400 ml schłodzonego mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 400 gram schłodzonej śmietany 36%
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 50 gram orzechów włoskich
  • 50 gram rodzynek
  • 50 gram jagód goji
  • 100 ml syropu czekoladowego

Przygotowanie

3 czubate łyżeczki Inki zalej wrzątkiem i schłodź. Rodzynki, orzechy i jagody goji wsyp do miski i zalej syropem czekoladowym. Odstaw na 30 minut do namoczenia. Śmietanę, mleko i ostudzoną kawę przełóż do miski. Dodaj cukier puder i zacznij miksować, aż składniki się połączą. Masa musi być puszysta i uzyskać lekko kawowy kolor. Bakalie odcedź i dodaj do gotowej masy. Delikatnie wymieszaj. Całość przełóż do podłużnego pojemnika i włóż na całą noc do zamrażarki. Następnego dnia będziesz mógł się cieszyć smakiem pysznych lodów.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się