Kup online Facebook Instagram
Ineczki

Składniki:

2 łyżeczki Inki karmelowej lub mlecznej

  • 1/4 kostki miękkiego masła
  • 1 czubata łyżka masła orzechowego
  • 1 czubata szklanka mleka w proszku
  • 2 łyżki pokruszonych płatków kukurydzianych
  • odrobina soku z cytryny (do smaku)
  • 1/2 tabliczki czekolady

Przygotowanie

Masło ucieramy z masłem orzechowym i cukrem pudrem na dość puszystą masę, dodajemy kawę i płatki. Dokładnie mieszamy, dosypujemy mleko w proszku i zagniatamy ciasto z którego formujemy cukiereczki. Wstawiamy na pół godz. do lodówki. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, polewamy nią cukierki i czekamy aż zastygnie. Przechowujemy w temperaturze pokojowej.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się