Kup online Facebook Instagram
Cud, miód i orzeszki

Składniki:

2 łyżeczki ulubionej kawy INKA

  • 2 łyżki drobno zmielonych orzechów pekan
  • 200 ml mleka
  • 1 laska wanilii
  • 2 łyżeczki miodu
  • Szczypta suszonej słodkiej papryki
  • Bita śmietana

Przygotowanie

Przygotowane, zmielone orzechy przesypujemy do szklanki i dodajemy dwie łyżeczki miodu. Całość delikatnie mieszamy. Do mleka dodajemy laskę wanilii i podgrzewamy. Pod koniec gotowania dodajemy naszą miodowo-orzechową masę oraz szczyptę suszonej słodkiej papryki i energicznie mieszamy. Zalewamy dwie łyżeczki ulubionej INKI. Wierzch kawy przyozdabiamy bitą śmietaną i posypujemy lekko rozdrobionymi orzechami pekan.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się