Bananowo-waniliowe smoothie
Składniki:
Inkowe kostki lodu:
- 1 łyżeczka Inki Klasycznej
- ½ szklanki zimnej wody
Bananowo waniliowe smoothie:
- 100 ml Migdałowego od Inki
- 1 łyżeczka Inki Klasycznej
- 100 ml wody
- 2 banany
- 1 łyżeczka miodu
- 1 laska wanilii
Przygotowanie
Rozpuszczamy 1 łyżeczkę Inki Klasycznej w ½ szklanki zimnej wody. Mieszamy i wlewamy do foremki na kostki lodu. Wkładamy do zamrażalnika. Najlepiej zrobić to na noc, dzień przed podaniem.
Migdałowe, wodę, banany, miąższ z laski wanilii i łyżeczkę Inki Klasycznej blendujemy.
Do wysokiej szklanki wkładamy inkowe kostki lodu i dopełniamy przygotowanym smoothie. Pijemy od razu.