Kup online Facebook Instagram
Warstwowe lody truskawkowe

Składniki:

  • 30 ml Owsianego od Inki
  • 300 g truskawek + 3 duże truskawki pokrojone w kawałki
  • 4 łyżeczki mleka skondensowanego
  • 150 ml śmietanki
  • 2 łyżeczki miodu

Przygotowanie

100 g truskawek blendujemy razem z Owsianym i mlekiem skondensowanym. Śmietankę ubijamy i mieszamy ze zblendowanymi truskawkami. Odstawiamy na bok.
Pozostałe 200 g truskawek blendujemy razem z miodem.
W pojemniczkach do lodów na patyku układamy warstwami obie masy, przekładając kawałkami pokrojonych truskawek. Zamykamy pojemnik i wkładamy do zamrażalnika na ok. 3 godziny.

Jeśli pojemnik nie ma swoich patyczków, albo robimy lody w kubeczkach po jogurcie, to patyczki wkładamy dopiero po 30 pierwszych minutach mrożenia.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się