Kup online Facebook Instagram
Śniadaniowy raj

Składniki:

  • 250 ml Owsianego Inka
  • 100 g mąki pszennej lub owsianej
  • 50 g mąki jaglanej
  • 2 garści posiekanych truskawek (ok 300 g)
  • 1 banan
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • syrop klonowy / miód

Przygotowanie

Banana dokładnie rozgniatamy widelcem. W misce umieszczamy mąkę, mleko, rozgniecionego banana i proszek do pieczenia. Mieszamy dokładnie do uzyskania gładkiego ciasta. Rozgrzewamy dowolny tłuszcz na patelni i wylewamy tyle porcji ciasta, ile placuszków, nam się zmieści. Posypujemy je posiekanymi truskawkami, i po uzyskaniu złotego koloru przewracamy na drugą stronę. Smażymy na małej mocy kilka minut. Nakładamy placuszki na talerz, posypujemy resztą posiekanych truskawek i polewamy syropem klonowym lub miodem.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się