SERNICZEK Z KREMEM KORZENNYM
Składniki:
- 1-2 łyżeczek kawy zbożowej Inka Klasyczna
- 2-3 ciasteczka korzenne speculoos
- 1 łyżka masła
- 4 łyżki serka śniadaniowego lub homogenizowanego
- 2 łyżki dżemu pomarańczowego
- 4 łyżeczki korzennego kremu speculoos (gotowego lub domowego)
Przygotowanie
W woreczku pokrusz ciasteczka korzenne. Masło rozpuść i połącz z rozdrobnionymi ciasteczkami.
Przełóż do szklanych naczynek (mogą być kokilki, słoiczki itp.) i dociśnij spód dłonią.
Na ciasteczkowy spód wyłóż warstwę serka i warstwę dżemu pomarańczowego.
Do korzennego kremu dodaj kawę zbożową i wymieszaj. Jeśli krem jest zimy, delikatnie podgrzej go przed wymieszaniem z kawą zbożową Inka Klasyczna. Gotowym kremem udekoruj wierzch serniczka.