SEREK ZE SMAŻONYMI MANDARYNKAMI
Składniki:
- Serek:
- 4 łyżeczki kawy zbożowej Inka Klasyczna
- 400 g gładkiego, białego serka
- 3 ½ łyżeczki syropu z agawy
- Smażone mandarynki:
- 2 mandarynki
- 1 łyżeczka masła
- 2 łyżeczki syropu z agawy
- 4 goździki
Przygotowanie
Na małej patelni rozpuść masło, dodaj syrop, goździki i mandarynki. Smaż wszystko na wolnym ogniu około 5 minut.
W międzyczasie podziel serek na 3 równe części. Do pierwszej dodaj 3 łyżeczki kawy zbożowej Inka Klasyczna i 2 łyżeczki syropu – wymieszaj. Jeśli serek jest bardzo gęsty możesz dodać nieco jogurtu lub napoju roślinnego od Inki.
Do drugiej porcji serka dodaj 1 łyżeczkę kawy zbożowej i 1 łyżeczkę syropu – wymieszaj. Do trzeciej części dodaj pół łyżeczki syropu.
Do szerokiej szklanki wyłóż po kolei warstwę pierwszą, najbardziej kawową, potem jaśniejszą i na końcu białą. Na wierzch wyłóż usmażone mandarynki.