Kup online Facebook Instagram
PLACKI Z BORÓWKAMI

Składniki:

  • 1 łyżeczka kawy zbożowej Inka Klasyczna
  • 1 banan
  • 200 g twarogu
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 3 łyżeczki cukru brązowego
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • olej do smażenia
  • szklanka borówek
  • syrop klonowy do polania placuszków



Przygotowanie

Banana rozgnieć widelcem, wymieszaj z jajkami, dodaj twaróg, mąkę, proszek do pieczenia, kawę zbożową Inka Klasyczna, cynamon i cukier. Wszystko dokładnie wymieszaj. Na koniec do masy dodaj borówki. Część borówek możesz zostawić do posypania placuszków.

Na patelni rozgrzej olej i nakładaj łyżką niewielkie placuszki. Smaż z obu stron ok. 2 - 3 minuty, aż zbrązowieją. Gotowe placuszki podawaj na ciepło, polej syropem klonowym.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się