PLACKI Z BORÓWKAMI
Składniki:
- 1 łyżeczka kawy zbożowej Inka Klasyczna
- 1 banan
- 200 g twarogu
- 2 łyżki mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 3 łyżeczki cukru brązowego
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
- ½ łyżeczki cynamonu
- olej do smażenia
- szklanka borówek
- syrop klonowy do polania placuszków
Przygotowanie
Banana rozgnieć widelcem, wymieszaj z jajkami, dodaj twaróg, mąkę, proszek do pieczenia, kawę zbożową Inka Klasyczna, cynamon i cukier. Wszystko dokładnie wymieszaj. Na koniec do masy dodaj borówki. Część borówek możesz zostawić do posypania placuszków.
Na patelni rozgrzej olej i nakładaj łyżką niewielkie placuszki. Smaż z obu stron ok. 2 - 3 minuty, aż zbrązowieją. Gotowe placuszki podawaj na ciepło, polej syropem klonowym.