OWSIANKA Z JABŁKAMI I ORZECHAMI
Składniki:
- 1 łyżeczka kawy zbożowej Inka Klasyczna
- 1 szklanka owsianego napoju roślinnego od Inki
- ½ szklanki płatków owsianych
- szczypta soli
- 2 łyżeczki masła
- 1 duże jabłko
- ½ łyżeczki cynamonu
- garść orzechów laskowych
- 2 łyżeczki miodu
Przygotowanie
Do naczynia wsyp płatki owsiane, dodaj owsiany napój roślinny, kawę zbożową Inka Klasyczna, sól, 1 łyżeczkę masła i gotuj na małym ogniu, aż płatki staną się lekko kleiste.
Przykryj garnek i odstaw na bok.
W międzyczasie na suchej patelni upraż orzechy, przesyp do miseczki. Na tej samej patelni rozpuść 1 łyżeczkę masła, dodaj cynamon i pokrojone jabłka. Smaż kilka minut. Na koniec dodaj miód.
Owsiankę przełóż do miseczki, ułóż smażone jabłka i posyp prażonymi orzechami, polej odrobiną miodu lub syropu klonowego.