Kup online Facebook Instagram
Miodzinki

Składniki:

  • 1,5 łyżki Inki miodowej
  • 270 g mąki
  • 130 g masła
  • 1 jajko
  • 70 g cukru pudru
  • 5 łyżeczek miodu
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • szczypta soli

Przygotowanie

Wszystkie składniki zagniatamy w miarę szybko, w jednolite ciasto. Odstawiamy na około godzinę do lodówki. Po tym czasie rozwałkowujemy na grubość około 0,5 cm i wycinamy ciasteczka. Pieczemy ok 10 minut, do zezłocenia.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się