Kup online Facebook Instagram
Mikołajowy przysmak

Składniki:

2 łyżeczki ulubionej Inki

200 ml napoju ryżowego od Inki

  • 2 łyżeczki miodu
  • Pół łyżeczki cynamonu
  • Pół łyżeczki imbiru
  • Szczypta gałki muszkatołowej
  • 2 łyżki konfitury śliwkowej
  • Bita śmietana
  • 3 ciasteczka korzenne

Przygotowanie

Napój ryżowy przelewamy do rondelka i zagotowujemy. Następnie zalewamy nim Inkę (zgodnie z przepisem na opakowaniu). Do kawy dosypujemy cynamon, imbir i gałkę muszkatołową. Delikatnie mieszamy. Dodajemy 2 łyżeczki konfitury śliwkowej i miód. Bardzo powoli mieszamy kawę, aż wszystkie składniki ładnie się połączą. Na wierzch wykładamy bitą śmietanę i posypujemy ją skruszonymi w dłoniach ciasteczkami korzennymi.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się