KAWOWE BEZINKI
Składniki:
- Składniki:
2 łyżki kawy Inka miodowa + 1 łyżeczka wody
- 2 białka
- 120 g drobnego cukru
- szczypta soli
Przygotowanie
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 100*C. Kawę i wodę mieszamy do uzyskania konsystencji pasty, odstawiamy. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie stopniowo, łyżka po łyżce, dodajemy cukier. Miksujemy dokładnie po każdej porcji. Piana ma być sztywna i błyszcząca. Dodajemy do niej pastę kawową i bardzo delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia. Możemy też zostawić kawowe "smugi". Masę przekładamy do rękawa cukierniczego, dobieramy odpowiednią końcówkę i wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Beziki wstawiamy do piekarnika i suszymy przez 60 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i lekko uchylamy drzwiczki. Studzimy.