Kup online Facebook Instagram
KAWOWE BEZINKI

Składniki:

  • Składniki:

2 łyżki kawy Inka miodowa + 1 łyżeczka wody

  • 2 białka
  • 120 g drobnego cukru
  • szczypta soli

Przygotowanie

Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 100*C. Kawę i wodę mieszamy do uzyskania konsystencji pasty, odstawiamy. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie stopniowo, łyżka po łyżce, dodajemy cukier. Miksujemy dokładnie po każdej porcji. Piana ma być sztywna i błyszcząca. Dodajemy do niej pastę kawową i bardzo delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia. Możemy też zostawić kawowe "smugi". Masę przekładamy do rękawa cukierniczego, dobieramy odpowiednią końcówkę i wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Beziki wstawiamy do piekarnika i suszymy przez 60 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i lekko uchylamy drzwiczki. Studzimy.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się