INKOWA GRANOLA
Składniki:
- 3 łyżki Inki kokosowej
- 2,5 kubka płatków owsianych
- 1 kubek ulubionych orzechów
- ½ kubka płatków kokosowych
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 2 łyżeczki cynamonu
- szczypta soli
- 3 łyżki syrop klonowy / miód
Przygotowanie
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 170 st. W międzyczasie mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki, na końcu dodając miód oraz rozpuszczony olej kokosowy. Wszystko bardzo dokładnie ze sobą łączymy. Całość wykładamy równomiernie na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez 10 minut, mieszamy i pieczemy przez kolejne 10. Pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Serwujemy z mlekiem lub jogurtem oraz ulubionymi owocami. Suchą granolę przechowujemy w szczelnie zamkniętym słoiku.