Kup online Facebook Instagram
Inkowa czekolada z ciasteczkami

Składniki:

  • 2 łyżeczki Inki Klasycznej
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • ½ tabliczki białej czekolady
  • starta skórka z ½ pomarańczy
  • pokruszone ciastka korzenne
  • sól gruboziarnista

Przygotowanie

Na dno szerokiego garnka wlewamy niewielką ilość wody i zagotowujemy. Na garnek wkładamy miskę takiej wielkości, aby jej dno nie dotykało gotującej się wody. Na dno miski kładziemy papier do pieczenia i na niego kładziemy wymieszane kostki czekolady. Czekamy, aż się rozpuszczą. Mieszamy do uzyskania ciekawych wzorków. Roztopioną czekoladę posypujemy równomiernie kawą, ciasteczkami, skórką z pomarańczy oraz grubą solą. Papier z czekoladą wyjmujemy z miski i odstawiamy do zastygnięcia.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się