Kup online Facebook Instagram
ENERGETINKI

Składniki:

  • 1 łyżeczka Inki Klasycznej
  • 60g orzechów włoskich
  • 60g orzechów pekan
  • 160g daktyli
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 60g płatków owsianych delikatnie zmielonych lub pokruszonych (plus ok. 4 łyżki do obtoczenia)
  • 1 łyżka masła orzechowego

Przygotowanie

Daktyle moczymy w wodzie przez godzinę (wody nie wylewamy). Miksujemy na masę. Orzechy grubo mielimy lub drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy razem (w razie potrzeby możemy dodać trochę wody z daktyli). Formujemy kulki, obtaczamy w płatkach owsianych (możemy wykorzystać do tego również płatki migdałów, mielone orzechy, wiórki kokosowe itp.), schładzamy.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się