Kup online Facebook Instagram
CYNAMONKI

Składniki:

  • 2 łyżeczki Inki Klasycznej
  • 1 porcja gotowego ciasta francuskiego
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 7 łyżeczek brązowego cukru
  • 4 łyżeczki stopionego masła

Przygotowanie

Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. W międzyczasie na stolnicy rozkładamy ciasto francuskie i polewamy równomiernie stopionym masłem. Posypujemy całą powierzchnię cynamonem, cukrem i Inką. Rolujemy i kroimy plastry o grubości około 2 cm. Plastry układamy płasko na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 15 min., aż staną się rumiane.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się