Ciasto na raz
Składniki:
- 6 łyżeczek Inki Klasycznej
- 2 banany
- 2 jajka
- 4 łyżeczek kakao
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżeczki miodu
- szczypta soli
- masło do wysmarowania kokilek
- 6 łyżeczek gęstego jogurtu
- 4 łyżeczki syropu klonowego
Przygotowanie
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni.
Banany, jajka, kakao, proszek do pieczenia, Inkę, miód oraz sól wsypujemy do blendera i blendujemy na gładką masę. Wewnętrzne ściany kokilek smarujemy masłem i wlewamy do nich masę kakaową do wysokości ¾ naczynia. Wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez koło 20 minut. W międzyczasie mieszamy jogurt z syropem klonowym. Jak tylko desery wystygną dekorujemy je jogurtem.