Kup online Facebook Instagram
Ciasteczka z masłem orzechowym

Składniki:

  • 3 łyżeczki Inki Klasycznej
  • 190 g mąki
  • 1 łyżeczka sody
  • ½ łyżeczki soli
  • 130 g masła orzechowego
  • 120 g masła w temperaturze pokojowej
  • 80 g brązowy cukier
  • 1 jajko w temperaturze pokojowej
  • 100 g grubo posiekanej białej czekolady

Przygotowanie

Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni Celsjusza. W misce łączymy wszystkie składniki, na koniec dodając białą czekoladę. Dokładnie mieszamy. Formujemy kulki o średnicy około 4-5cm, kładziemy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i delikatnie spłaszczamy dłonią. Ciastka pieczemy ok. 12-15 minut.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się