Budyniowa pychota
Składniki:
- 500 ml Ryżowego Inka
- 3 żółtka
- 4 łyżki Inki klasycznej
- 4 łyżki ksylitolu
- 4 łyżki mąki ziemniaczanej
- ulubione owoce i / lub polewa czekoladowa
Przygotowanie
Oddzielamy żółtka od białek. W garnku delikatnie podgrzewamy 250 ml Ryżowego. Energicznie mieszając, wbijamy żółtka. Dodajemy ksylitol, Inkę klasyczną i mieszamy do rozpuszczenia i uzyskania jednolitej struktury. W osobnym naczyniu dokładnie mieszamy pozostałe 250 ml Ryżowego z mąką ziemniaczaną. Mieszankę budyniową dolewamy małym strumieniem do delikatnie gotującego się napoju z żółtkami. Intensywnie mieszamy – do zgęstnienia. Podajemy na ciepło lub po ostygnięciu z ulubionymi owocami i/lub polewą czekoladową.